.
Erik Goossens
dinsdag 28 juni 2022

Erik Goossens: “Het was gekkenwerk”

Hij kan goed vergelijken

Trouwe kijkers van 'Thuis' konden onlangs een nieuw gezicht spotten in hun favoriete soap. Niemand minder dan Erik Goossens maakte zijn opwachting als Alexander, een vroegere studiegenoot van Tom en Peter. Alexander is rechter en gaat als joviale man door het leven. Hij is vrouwengek en heeft vooral een erg hoge dunk van zichzelf.

Erik kan als geen ander vergelijken tussen 'Familie' en 'Thuis', want hij heeft nu in beiden meegespeeld. “Ik heb altijd al het gevoel gehad dat 'Thuis' met een ander engagement wordt gemaakt dan 'Familie'. En dat blijkt te kloppen. In 'Thuis' passeren er meer maatschappelijk interessante thema’s, die bovendien op een genuanceerde manier worden aangekaart”, legt Goossens uit in Dag Allemaal.

Het lijkt een beetje alsof Erik niet positief is over 'Familie', maar dat is maar schijn. Ook over 'Familie' is hij erg positief.

“Ik wil geen afbreuk doen aan 'Familie', want ook dat is een mooi product van een goed geoliede machine. Maar men kiest toch voor een andere versnelling. Ik voel zoiets aan, omdat ik zelf ook tv-producties maak.”

Erik speelde zelf 4 jaar lang mee in 'Familie' en koestert daar mooie herinneringen aan. “Dat was een boeiende pionierstijd. Er was geen voorgaande, dus we moesten veel zoeken en uitproberen. Het was gekkenwerk, maar de vrijheid voelde zalig. Ik heb toen veel geleerd en me ongelooflijk geamuseerd.”

Bio van Erik Goossens

Meer Over:

Erik Goossens