.
Erik Goossens
maandag 13 februari 2023

Erik Goossens: “Ik kan niet anders dan daar trots op zijn”

Al zag hij het ooit anders

In de jaren 90 was Leopold 3 ontzettend populair. De band van Pat Krimson en Erik Goossens kon rekenen op heel wat trouwe fans en hun nummers werden vaak goedscorende top 10 hits.

Toch moest Erik Goossens bekennen dat hij niet altijd achter de nummers stond die ze uitbrachten. Een uitspraak die Pat Krimson hem erg kwalijk heeft genomen.

“En terecht ook dat hij mij dat kwalijk heeft genomen. We hebben fantastische concerten mogen doen, waaronder een voor 17.000 toeschouwers. Ik kan niet anders dan daar nu trots op zijn”, klinkt het in Dag Allemaal.

Volgens Erik zou heel veel ook te maken kunnen hebben met ‘Familie’, waardoor hij misschien niet altijd even gelukkig was met de nummers die ze uitbrachten.

“Ik was nog maar een paar jaar afgestudeerd toen ik in ‘Familie’ begon, en ik dacht: ik ga nu even iets commercieels doen, en daarna doe ik waar ik goesting in heb. Als ik dan tien procent van mijn publiek kan meenemen, ben ik gelukkig. Maar zo werkt het niet, ik heb ‘Familie’ en Leopold 3 meer dan twintig jaar moeten uitzweten.”

Bio van Erik Goossens

Meer Over:

Erik Goossens