.
Bieke Ilegems en Erik Goossens
zondag 15 mei 2022

Erik Goossens: “Je moet mee met je tijd’

Hij kan nog veel van zijn collega's leren

Het beloofd een ontzettend muzikale zomer te worden. Maar liefst drie muziekprogramma’s staan klaar om op Vlaanderen afgevoerd te worden en de artiesten staan te poppelen om hun nieuwe single aan Vlaanderen voor te stellen.

Één van die artiesten is Erik Goossens. Hij brengt na 20 jaar terug nieuwe Vlaamse muziek op de markt. Hij is één van de vele Vlaamse artiesten die hoopt een plekje te bemachtigen op één van die podia. “Ik ben mij bewust van de onderlinge concurrentie, maar dat zorgt niet voor extra druk”, begint hij in Primo.

Jezelf druk maken haalt niks uit, weet Erik. “Ik focus op mezelf en probeer me niet blind te staren op wat de collega’s wel of niet doen. Mijn single wordt alvast goed onthaald bij de radiozenders. Hopelijk lust het grote publiek er pap van.”

Erik heeft er geen problemen mee dat ook de jongere garde een gooi doet naar de felbegeerde plaatsjes bij de muziekprogramma’s. “Ik ben blij dat ook de jongere generaties muziek uitbrengen. Mijn ervaring is dat er in de spotlights vaak licht genoeg is.”

Goossens moet toegeven dat hij nog heel wat kan leren van de jongere generatie. Zo leert hij nog elke dag bij over de songopbouw, die doorheen, de jaren serieus veranderd is. “Je moet als artiest mee met je tijd evolueren, evenwel zonder jezelf te verloochenen.”

Bio van Erik Goossens

Meer Over:

Erik Goossens