.
Bieke Ilegems en Erik Goossens
woensdag 22 juni 2022

Erik Goossens terug in soapland: “Ik had het niet verwacht”

Hij is te zien in Thuis

Het kwam als een verassing toen bekend raakte dat Erik Goossens zou meespelen in 'Thuis'. Het is al zo’n 27 jaar geleden dat Erik de soapwereld vaarwel zei. Maar nu is hij dus terug.

“Ik had het telefoontje ook niet verwacht. Hoewel ze me ooit al eens gebeld hadden voor een andere rol, maar toen kwam het niet goed uit. Ik speel advocaat Alexander Coseyns, die nu rechter is. Een vlotte babbelaar met verrassende kantjes”, vertelt hij in Gazet van Antwerpen.

Het was geen eenvoudige keuze voor Erik om te maken en hij heeft dan ook heel lang getwijfeld. “Na zijn periode bij 'Familie' in de beginjaren voelde het voor hem jaren aan alsof hij moest vechten om dat imago van soapacteur van zich af te schudden. Ik word er ook nog steeds op aangesproken. Maar ik beschouw dat niet als iets negatief”, zegt zijn vrouw Bieke.

Bieke en Erik hebben samen nog geacteerd in 'Familie', maar het was niet op de set dat ze elkaar leerden kennen. “Het was achter de schermen bij 'Tien Om Te Zien'. Ik trad op met Leopold 3, terwijl Bieke tijdens de repetities stand-in was van Bea Van der Maat. Zo raakten we aan de praat”, blikt Erik terug.

Maar het was geen liefde op het eerste zicht tussen het koppel. Bieke vond Erik een ongelooflijke Johnny, en dat was niet meteen het soort man waar ze voor viel. “Later bleek er toch een klik. De liefde groeide gestaag, het was niet crash-boom-bang.”