.
Erik Goossens in Thuis
zondag 26 juni 2022

Erik Goossens terug op de set: “Het verliep anders dan verwacht”

Hij keert terug naar de soapwereld

Acteur Erik Goossens stond mee aan de wieg van één van de populairste soaps van Vlaanderen: 'Familie'. De acteur gaf gestalte aan het personage van Peter Van den Bossche, een rol die later zou gespeeld worden door Gunther Levi. Erik zei nadien de soapwereld vaarwel, maar verschijnt nu in die andere Vlaamse soap: 'Thuis'. Dit keer als advocaat.

Erik had het niet meteen gedacht om nog eens in een soap mee te spelen, maar was blij toen de kans zich voordeed. “Ik was gecharmeerd toen de makers van 'Thuis' me belden, maar niet echt verrast. Ze hadden me immers al eens gecontacteerd voor een gastrol, waarop ik had laten weten dat ik wel interesse had. Maar de timing kwam toen niet goed uit”, zegt Erik in Dag Allemaal.

Op dit moment past 'Thuis' perfect in Eriks plan om een nieuw hoofdstuk te starten in zijn carrière. Dat hij nu ook mag meedoen in het nieuwe theaterstuk ‘Asissen 4’ maakt het alleen maar beter voor de acteur.

Hij blikt nog eens graag terug op zijn eerste opnamedag. “Het verliep anders dan ik had verwacht, door een bedrukte begrafenisstemming. Ik had net mijn eerste scène ingeblikt, toen iedereen weg samengeroepen. Het besparingsplan werd voorgesteld, waarin stond dat 'Thuis' werd uitbesteed aan een extern productiehuis. Dat zorgde voor veel consternatie en onrust die dag.”

Dat besparingsplan zorgde bij de VRT voor heel wat ongeruste medewerkers en dat is bij 'Thuis' natuurlijk niet anders. Het is afwachten hoe dit verder zal aflopen. Maar Erik ligt er nog niet meteen van wakker. “Ik was zenuwachtig die dag, maar ik werd meteen vriendelijk ontvangen en kwam in een waanzinnig goed draaiende machine terecht.”

Bio van Erik Goossens

Meer Over:

Erik Goossens