.
Erik Goossens
maandag 27 februari 2023

Erik Goossens: “Ze hebben mijn studio in brand gestoken”

Soaps hadden een serieuze impact

Wanneer je nu gaat meespelen in een populaire reeks of soap, dan weetje al een beetje waar je je aan kan verwachten. Je zal herkend worden op straat, en naargelang je rol zal je ook wel wat positieve of negatieve reacties te horen krijgen.

Toen Erik Goossens meeging spelen in ‘Familie’, meer dan 30 jaar geleden, wist hij niet wat een impact het zou hebben op zijn leven. Sommige reacties waren best heftig.

“Tegenover het huis waar ik woonde, had ik nog een klein huisje dat ik als studio wilde verbouwen. Dat hebben ze op een dag in de fik gestoken omdat Peter in ‘Familie’ enkele opmerkingen had gemaakt tegen het vriendje van zijn zus, dat van vreemde origine was. Mensen wist nog niet wat soap was, en dat kwam allemaal veel harder binnen”, getuigt de acteur in Dag Allemaal.

Naast acteur en zanger heeft Erik ook een eigen communicatiebedrijf Boxs. Zij zijn een marketingbureau dat cultuur wil integreren in het bedrijfsleven en omgekeerd. Daar werkt hij samen met zijn dochter Noa.

“Dat is niet makkelijk, want Noa is niet op haar mondje gevallen. Ik herken haar impulsiviteit in mezelf en dat botst weleens. Tegelijk is dat’n kracht. Ik ben een pitbull die blijft gaan en dat voel ik ook bij haar. Maar er werken zes mensen en ik wil benadrukken dat ik Noa niet anders behandel dan de anderen.”

Bio van Erik Goossens

Meer Over:

Erik Goossens