.
Erik Van Looy in De Slimste Mens Ter Wereld
dinsdag 16 mei 2023

Erik Van Looy: “Dat gaat bij mij veel stroever”

Hij houdt niet van verandering

Erik Van Looy houdt niet van verandering. En hij is niet de enige. Veel mensen trekken zich terug als er iets veranderd in hun leven dat er altijd of lange tijd was. Maar ook in huis houdt Erik het liever allemaal zoals het altijd was.

“Waar ik woon, ligt alles netjes op orde. Op dezelfde plaats als gisteren, als vorige maand of zelfs als vorig jaar. Ik verloor onlangs mijn rekenmachine. Hij lag niet meer op zijn vertrouwde plek. Ik piekerde me suf en troostte mij met de gedachte dat het misschien tijd werd op het digitale rekenmachientje van mijn telefoon te gebruiken”, zegt Erik in Dag Allemaal.

Dat zal weer even wennen zijn voor Erik. Net zoals hij vaak moet wennen aan nieuwe situaties. Al vindt hij het vaak moeilijk om zich aan te passen.

“Ik merk dat dat bij mij stroever gaat dan bij andere mensen, ik hou echt niet van verandering. Ik heb eens tegen Bart De Wever gezegd: ‘Ik ben tegen vooruitgang’. Het ging over de verdere opsplitsing van het land en ik zei dat ik wou dat alles bleef zoals het is.”

En dat is een uitspraak die Erik ook echt meent. Maar Bart zou Bart niet zijn mocht hij daar geen gevat antwoord voor klaar hebben. “Met iemand zoals jij kan ik niks beginnen’, zei hij. En gelijk heeft hij natuurlijk wel een beetje.”

Bio van Erik Van Looy en Bart De Wever