.
Erik Van Looy
maandag 30 januari 2023

Erik Van Looy heeft 50% kans op complete dementie tegen zijn 85ste

Niet meer voetballen op je 60ste

Hij is inmiddels 60 jaar maar ziet er nog zeer stabiel en presentabel uit. Ondertussen presenteert hij al vele jaren ‘De Slimste Mens’, één van de meest bekeken programma’s op de Belgische televisie.

Ondanks zijn leeftijd heeft hij nog niet echt veel last van kwaaltjes. En volgens hem houdt ook het presenteren hem jong. “Ik word omringd door een piepjonge redactie, dat helpt. Wie zich blijft openstellen voor nieuwe mensen en prikkels, zou blijkbaar gunstiger verouderen”, vertelt Erik Van Looy aan Humo.

Toch heeft hij, net zoals iedereen 50% kans om tegen zijn 85ste volledig dement te zijn. Maar dit blijkt hem niet af te schrikken.

“Nee, ik ben in principe niet bang voor zaken waaraan ik niks kan veranderen. Ik stap ook nooit in een vliegtuig met het idee dat het zal neerstorten. Ik ben nog te gezond om over mijn sterfelijkheid te struikelen”, aldus Erik Van Looy.

Door het voetballen is hij wel een paar keer geopereerd aan zijn meniscus en zijn kruisbanden. “Een gouden raad voor alle lezers: haal het niet in je hoofd om tot je 60ste te voetballen”, verneemt Humo van Erik Van Looy.

Bio van Erik Van Looy

Meer Over:

Erik Van Looy