.
Erik Van Looy in De Slimste Mens Ter Wereld
maandag 26 juni 2023

Erik Van Looy: “Ik heb daar nooit nog een voet binnengezet”

De goesting was over

Toen Erik Van Looy zelf deelnemer werd aan ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ in Nederland ging dat allemaal niet zonder slag of stoot. Tijdens de opnames scheurde hij zijn netvlies en moest hij dringend onder het mes.

“De dokter zei toen: ‘Ik kan je morgen opereren, maar dan kan je maar door één oog zien’. ‘Geen probleem, ik draag wel een ooglap voor die opnamen’, dacht ik toen. En ik dacht: ‘Dan weet heel Nederland wie ik ben en breek ik door’”, lacht Erik in Dag Allemaal.

Erik heeft altijd veel ambitie gehad en dat is nooit weer weggegaan. Al is het wel een beetje verminderd door ouder te worden.

Maar ondertussen zijn er toch gesprekken aan de gang met de Nederlandse televisie. Al is het voor Erik nu vooral de vraag of hij dat wel echt wil want het is allemaal best ver rijden.

“Terwijl ik in Amerika werkte, hadden ze me hier opgehemeld en dat was even moeilijk toen de Amerikaanse ‘Loft’ flopte, maar ik had die bladzijde toen al omgedraaid. Ik had nog in de States kunnen blijven, want ze boden me nog een actiefilm met Jason Statham aan. Maar mijn goesting was over en ik heb nooit nog een voet in Hollywood gezet.”

Bio van Erik Van Looy

Meer Over:

Erik Van Looy