.
The Masked Singer
zondag 30 januari 2022

Erik Van Looy kan niet liegen: “Dat was geen goede smoes”

Hij kan niet zo goed liegen

‘The Masked Singer’ heeft ondertussen al een aantal BV’s moeten ontmaskeren. Één van hen was Erik ‘Radijs’ Van Looy. 2 weken lang zong en danste hij de pannen van het dak. Hoewel heel Vlaanderen al na de eerste noot wist wij Radijsje was, probeerde Erik zijn vrienden nog om de tuin te leiden.

“Een vriend stuurde me na de eerste aflevering: ‘Gij zijt Radijsje’. Ik heb die nog om de tuin proberen te leiden door te zeggen dat ik dacht dat het Guga Baùl was, omdat die mij zo goed kan nadoen. ‘Kan niet, Guga is twee koppen groter dan gij’, stuurde hij meteen terug. Dat was dus geen goede smoes”, lacht Erik in Story.

Eriks goede vriend acteur Kevin Janssens was tijdens de eerste aflevering één van de vier speurders en die had amper 3 seconden nodig om de presentator zijn stem te herkennen. “Ik had nog gezegd aan de programmamakers dat ze een risico namen door Kevin Janssens in het speurderspanel te zetten, die kent mij door en door. Jens Dendoncker en Karen kennen mij trouwens ook heel goed. De voetbaltip met de kleuren van Antwerp was misschien ook een weggever.”