.
Erik Van Looy
dinsdag 6 juni 2023

Erik Van Looy: “Ze namen dat zachte leiderschap er gewoon bij”

Hij trok naar Amerika

We kennen hem allemaal als regisseur en als presentator van ‘De Slimste Mens Ter Wereld’: Erik Van Looy. Voor beide jobs is hij toch een beetje een soort van leider en daar kan Erik maar moeilijk mee om.

“Ik ben niet iemand met van die typische leiderscapaciteiten. Ik besef heel goed dat ik zonder een ploeg, ook bij ‘De Slimste Mens’, niks of weinig waard ben. Ik ben maar een radertje in het gebeuren. Van Amerikaanse regisseurs verwacht men dat die in de megafoons staan te brullen en ondergeschikten uitkafferen. Dat zal ik nooit doen”, bekent Erik in Dag Allemaal.

Erik heeft het zelf ook een keertje geprobeerd in Amerika, maar dat werd geen succesvolavontuur. Al verliep het draaien van de film zelf wel goed.

“Ik bracht het geld zelf vanuit België mee. Dan hebben ze sowieso respect en nemen ze mijn zachte leiderschap er wel gewoon bij.”

Erik zei iedereen van de crew elke ochtend ‘goeiemorgen’ en daar keken velen elke keer verbaasd van op. In Amerika is dat niet de gewoonte. “Maar ze waren wel blij met de aandacht.”

Bio van Erik Van Looy

Meer Over:

Erik Van Looy