.
News Image

Erika Van Tielen was bijna weg bij Familie

Mijn verhaallijn was héél erg saai.


Tijdens een interview met Sam De Bruyn bekende Erika Van Tielen dat zij er even aan gedacht heeft om Familie te verlaten. Van Tielen speelt al enkele jaren de rol van Amelie, de zus van Lars De Wulf (Kürt Rogiers) in Familie. “Ik vind het terug heel leuk eigenlijk. Ik heb even een mindere periode gehad vorig jaar omdat het qua verhaallijnen heel erg saai was voor mijn personage. Ik wist niet goed wat ik ermee moest en ik stond echt wel op het punt dat als het niet verandert, dan hoeft het misschien niet meer . Wat ook heel jammer was geweest want het is een heel toffe plek en je weet ook dat er inderdaad meer in zit. Maar nu is dat aspect wel goedgekomen en heb ik het gevoel dat er voor mijn personage heel veel boeiende dingen aan het gebeuren zijn en gaan gebeuren en dat je terug het gevoel hebt van ‘Ok, ik heb terug iets om te spelen’, vertelt Erika in de podcast van Sam De Bruyn.



“Ik weet terug wat ik aan het spelen ben en dat maakt het gewoon veel sterker wat ik doe en veel plezanter en daardoor heb ik nu elke dag dat ik aan het draaien ben terug een goed gevoel. Ik ben blij dat ik dit mag doen, het is een toffe ploeg en ik heb ook het gevoel dat ik nog veel bijleer, dat ik stappen zet en dat het niet teveel routine wordt. Het gegeven is wel een langlopend verhaal: dezelfde mensen, hetzelfde team, …”, vertelt Erika in de podcast.



De kans is klein dat Erika binnen 50 jaar de nieuwe bomma van Familie zal worden. “Trouwens, ik snap het wel, mensen die erin blijven hangen. Het is ook heel verleidelijk en heel plezant, maar ik blijf dat wel onderzoeken. Ik doe dat eigenlijk met alles Op tijd en stond vraag ik me af of ik er nog blij van word, of ik er zelf wel genoeg kan uithalen. Maar als een ander project zich zal aandienen, dan zal ik mogelijk niet twijfelen. Ik hou mijn ogen en oren open en ik wil altijd luisteren en wil altijd op tijd durven switchen. Je moet ook niet te vroeg dingen veranderen en niet zomaar iets opgeven. Ik heb natuurlijk ook een huis af te betalen en twee kinderen op te voeden, dus ik ga me niet zomaar zeggen: ‘bon, ik stort mij in het onzekere. Maar je moet dat wel op tijd en stond durven doen, zeker met zoiets in Vlaanderen. Ik wil nog wel andere dingen doen.”



En zo is er een grote gelijkenis met haar zus Heidi die onlangs haar radiojob stopzette om iets anders te doen. Iets wat Erika de afgelopen jaren ook al heeft gedaan. “Ik heb zelf ook al verschillende periodes in mijn leven gehad. Ik heb op een bepaald moment bij de VRT gezegd: “Tof maar, het is tijd voor iets anders. Ik ging toen ook voor het eerst mama worden.”