.
Lisa del Bo
zondag 2 oktober 2016

Eurosong was helse periode voor Lisa del Bo

Gelukkig was band met familie altijd sterk.


Je zou denken dat deelname aan het Eurovisiesongfestival een mens erg gelukkig maakt. Wel, Lisa del Bo had eerder een dubbel gevoel. Het werd voor haar en haar gezin een helse periode. Het ergste vond de Bilzerse zangeres nog dat ze door deze liedjeswedstrijd de communie van haar zoon Eli moest missen. Voor Lisa was dit extra moeilijk, want ze is diepgelovig zei ze in het weekblad Primo. Haar kinderen waren toen amper 6 en 12 jaar en toen ze hun moeder het meest nodig hadden, was ze nooit meer thuis. Een week na Eurosong werd Eli's communiefeest trouwens overgedaan.

Zo'n kans kon ze natuurlijk niet laten schieten, omdat ze dit maar één keer zou meemaken in haar leven. Het had een grote impact op Lisa's leven, zowel privé als professioneel. Als ze het lied Liefde is een kaartspel zingt, wordt ze nog steeds blij. Dat was trouwens ook te merken op 24 september, toen ze dit nummer zong op haar concert Jokers en Pokers.



Tegenwoordig werken de kinderen van Lisa del Bo mee aan sommige nummers van de albums. Zo was dochter Krisia al te horen op Voor een Moeder, door een Moeder. Met Eli zong ze al een paar duetten, die ze ook brachten op dat laatste grote concert dat vorige maand plaatsvond. Ook haar man Joske speelt een belangrijke rol als mentor van de zangeres. Joske zorgde vroeger voor de kinderen, bracht Lisa naar de optredens, zorgt ervoor dat er naar de winkel is gegaan en dat er eten op tafel komt.



Nog steeds is de familie van Lisa del Bo dicht bij haar, uiteraard met de nodige afstand. Haar man Joske liet zijn bedrijf over aan de kinderen, maar dat bevindt zich vlak naast hun huis. Daar hebben zowel Krisia als Eli trouwens gebouwd. Gelukkig had Lisa del Bo altijd al een sterke hechte band met haar naaste familieleden.