.
News Image

Eurovisie Songfestival uitgesteld, Hooverphonic reageert

Hooverphonic voorlopig nog niet naar Rotterdam.


De EBU besliste vandaag om het Eurovisiesongfestival 2020 door de coronacrisis af te gelasten. Enkele dagen geleden werd het gerucht nog tegengesproken. Omdat de opbouw pas begin april zou starten, was er nog tijd in overvloed om die beslissing te nemen. Maar sneller dan verwacht is de knoop doorgehakt. Het liedjesfestival gaat dit jaar niet door! Het is de allereerste keer in meer dan 60 jaar dat het liedjesfestival niet doorgaat.

Momenteel wordt de mogelijkheid bekeken om het muziekfestival in 2021 ook in Rotterdam te organiseren. Het is nog niet beslist of dezelfde artiesten met dezelfde nummers kunnen deelnemen. Ook is het nog niet 100% zeker of het Eurovisiesongfestival in 2021 effectief in Nederland zal plaatsvinden.



Bij de Vlaamse openbare omroep reageren ze teleurgesteld én begripvol op de beslissing van de EBU om het liedjesfestival uit te stellen.

Hans Van Goethem, woordvoerder VRT: “De beslissing van de EBU is geen makkelijke beslissing om te nemen, maar wel een die nodig is in de huidige omstandigheden. De verdere details van deze beslissing worden door de EBU nog uitgewerkt in de komende weken. Wij zullen met EBU, Hooverphonic en de collega’s van RTBF bekijken wat de gevolgen zijn van deze beslissing richting de editie van 2021.”



Ook Hooverphonic reageerde ondertussen op het nieuws: “Natuurlijk vinden we dit heel jammer maar in de huidige situatie is de beslissing van de EBU perfect te begrijpen want de wereldgezondheid en veiligheid gaan uiteraard voor.


Bio van Hooverphonic

Meer Over:

Hooverphonic