.
Jan Paternoster en Eva De Roo
zaterdag 8 oktober 2022

Eva De Roo: “Nee ik ga niet meefietsen”

Ze wil vooral een mentale steun zijn

Eva De Roo woont met haar man Jan Paternoster en hun twee kinderen in Brussel. In Brussel rondrijden met de auto, dat is meestal om miserie vragen. Daarom gebruikt Eva altijd de fiets. Maar haar koersfiets inruilen voor een bakfiets, zover is het nog altijd niet gekomen.

“Die koersfiets heb ik nog altijd. Alleen: het komt er zo weinig van om lange fietstochtjes te maken. Gelukkig fiets ik elke dag van Molenbeek naar de VRT, toch zes kilometer”, lacht de presentatrice in Story.

Door elke dag naar het werk te fietsen, heeft ze toch elke dag wat lichaamsbeweging en dat is altijd welkom natuurlijk.

“En wat die bakfiets betreft: ik vind dat te gevaarlijk in de stad. We hebben wel zo’n verlengde elektrische fiets aangeschaft. Op zo’n longtail zijn achteraan twee kinderstoeltjes gemonteerd. Mijn conditie is nog best wel oké.”

Wie Eva graag aan het werk ziet, kan kijken naar ‘De Klim Van Je Leven’ waar 7 Vlamingen met een medisch probleem de Dolomieten opfietsen. Maar zelf meefietsen, dat is niet de bedoeling. “Ik wil me concentreren op de gesprekjes met de kandidaten en hen volop steunen. Ik wil er alles aan doen dat ze op die berg raken.”

Bio van Eva De Roo

Meer Over:

Eva De Roo