.
Eva De Roo
woensdag 14 september 2022

Eva De Roo: “We mogen dat niet voorbij laten gaan”

Ze presenteert een nieuw programma

Ze is één van de deelnemers die dit jaar een gooi doet naar de titel van ‘Allerslimste Mens Ter Wereld’. Daarnaast presenteert ze ook op Studio Brussel en presenteert ze ‘De Klim Van Je Leven’ op Eén.

Het concept van ‘De Klim Van Je Leven’ is heel eenvoudig. Samen met zeven Vlamingen trekt Eva naar de Dolomieten om in het Italiaanse gebergte een top te beklimmen met de koersfiets. Heel belangrijk is dat alle deelnemers kampen met ademhalingsproblemen, waardoor het een hele grote uitdaging wordt.

“De ene heeft mucoviscidose, de andere kreeg twee nieuwe longen ingeplant, maar de meesten kampen nog steeds met de gevolgen van een covidbesmetting.”

Maar liefst 1 op 8 mensen, kampt met longcovid achter een covidbesmetting en daar blijven ze maanden nadien nog veel last van hebben. Zo hebben ze nog last van vermoeidheid en van de luchtwegen en is hun longcapaciteit ferm verminderd.

“Longcovid is een thema in onze maatschappij waaraan we niet voorbij mogen gaan. Het is belangrijk om te tonen dat de problemen voor velen blijven duren.”

Bio van Eva De Roo

Meer Over:

Eva De Roo