.
Eveline Cannoot
zaterdag 9 maart 2024

Eveline Cannoot: “Dat hoort nu eenmaal bij groter worden”

Ze is geen overbezorgde moeder

Eveline Cannoot was door het dolle heen toen ze 2,5 jaar geleden beviel van haar zoontje Mack. Het moederschap is het mooiste wat haar kon overkomen en de onvoorwaardelijke liefde die ze van haar zoon krijgt, zou ze niet meer kunnen missen.

“n Macks ogen kan ik werkelijk niks verkeerd doen. Mack kan soms uit het niets 'I love you' zeggen of mij een kus geven. Heerlijk! Mama zijn is pittig en vraagt veel energie, elke dag opnieuw, maar het is het mooiste wat er bestaat. Vroeger kon ik blij worden van een dure handtas of stijlvolle schoenen, maar nu is één glimlach van mijn kind al voldoende om mij in de zevende hemel te brengen”, zegt ze in Primo.

En in tegenstelling tot veel mama’s is Eveline gelukkig nog niet overbezorgd wanneer het over haar zoon gaat. Bezorgd dat wel, maar het neemt niet de overhand.

“Op je bek gaan of met je gezicht tegen de muur lopen hoort nu eenmaal bij groter worden. Je kinderen grootbrengen onder een glazen stolp? Daarmee fop je jezelf én hypothekeer je hun toekomst, want weerbaarheid loont. We leven nu eenmaal in een harde wereld. Mack mag geen zeemzoet kind worden, want niet alles is rozengeur en maneschijn. Hij zal dus moeten leren om voor zichzelf te zorgen.”

Bio van Eveline Cannoot

Meer Over:

Eveline Cannoot