.
Evi Hanssen
vrijdag 8 december 2023

Evi Hanssen: “Dan pas voel je de verandering”

Het duurt toch zeker drie maanden

Je kent het wel: de discussie wie zal rijden na het feestje waar jullie naartoe gaan. Wie BOB is mag niet drinken en dat is voor velen toch een beproeving. Een feestje zonder alcohol is voor velen geen echt feestje.

Bij Evi Hanssen en haar vrienden is die discussie sinds enkele maanden niet meer nodig. Evi drinkt niet meer en dus is zij altijd BOB.

“Vroeger ontsnapte ik liever aan die verantwoordelijkheid, maar nu vind ik het niet erg om chauffeur te zijn als er gefeest wordt. Als je nuchter bent, worden de gesprekken na een bepaald uur 'iets minder interessant'. Maar als de mensen plezant blijven en er goede muziek wordt gespeeld, vind ik dat niet erg, zeker omdat er steeds vaker meer niet-alcoholische dranken geserveerd worden dan alleen cola en spuitwater”, vertelt ze aan Dag Allemaal.

Evi begrijpt dat wanneer je stopt met alcohol, alles in het begin nogal saai is en weinig spannend. Maar je moet je lichaam tijd geven om daaraan te wennen.

“Na een drietal maanden zonder alcohol, voel je die verandering. Eens per jaar een maand stoppen met drinken is goed om je lichaam te laten herstellen, maar te kort om die mentale verandering te voelen. Zelfs na vier jaar krijg ik nog de vraag 'Allez, waarom drink je er niet eentje mee?' Het is confronterend om te zien hoe diepgeworteld drinken in onze cultuur zit.”

Bio van Evi Hanssen

Meer Over:

Evi Hanssen