.
Evi Hanssen en mama Arlette
woensdag 8 maart 2023

Evi Hanssen emotioneel: “mama is zachtjes naar de hemel aan het gaan” 

"Het zijn mogelijk de laatste dagen of weken"

Wat hebben wij respect voor Evi Hanssen. Al maanden doet zij in de media het verhaal van haar mama die ongeneeslijk ziek is en er binnenkort niet meer zal zijn. Arlette, de mama van Evi, is ernstig ziek en zou normaal gezien rond deze periode voor euthanasie kiezen.

Dinsdagavond was Evi te gast in 'De Tafel van Vier'. In het programma van Gert Verhulst vertelde Evi over hoe het nu met haar moeder gaat. "Ik kan niet zeggen dat het goed met haar gaat, maar alles gaat zoals het plan was. Ze gaat elke dag een stapje dichter naar de hemel. Het zijn de laatste dagen of weken, dat weet je niet op voorhand. Het plan was om heel bewust afscheid te nemen en dat ze zeker niet hulpeloos in een bed zou liggen", reageerde Evi Hanssen.

"Ze is altijd positief gebleven, maar er zijn steeds meer ongemakken. Sinds januari is zij fysiek achteruit beginnen te gaan. Sinds een drietal weken weten we dat de laatste periode is aangebroken en dat is heftig. Er was sprake van euthanasie, maar dan merkten we dat mijn moeder nog een enorme levenslust in zich heeft. Ze vond dat belangrijker dan de euthanasie", gaat de presentatrice verder.

"Nu heeft zij een comfortbehandeling. Er komt twee keer per dag verpleging langs voor palliatieve zorg. Ze is thuis, bij haar man. Ik ga elke dag langs, zij krijgt heel veel bezoek, maar ze krijgt ook morfinepillen en haar buik is heel erg opgezwollen omdat zij uitzaaiingen in de lever heeft. Ze slaapt heel veel, de momenten dat ze nog wakker is, is ze helder. Het is wel zo dat zij nu in een stadium is dat zij verdoofd is en geen pijn meer heeft. Zij verkeert nu in een zalige staat van pijnloos leven, op een soort roze wolk", laat Evi Hanssen weten.

Het besef dat het elk moment zou kunnen gebeuren, heeft ervoor gezorgd dat Evi onder andere een skivakantie en een trip voor haar werk heeft afgezegd. "Nu ze echt zachtjes naar de hemel aan het gaan is, ben ik heel dankbaar dat ik er de afgelopen twee weken was. Ik heb nog een laatste afscheidsbrief kunnen afgeven, we hebben echt nog bewust gesprekken met elkaar gehad. Alles is inderdaad geregeld, zondag heb ik samen met haar nog de foto voor het kaartje en de kerk gekozen. Ze is momenteel zachtjes in een roes naar de hemel aan het gaan", besluit Evi Hanssen.

Bio van Evi Hanssen

Meer Over:

Evi Hanssen