.
Evi Hanssen
dinsdag 21 november 2023

Evi Hanssen: “Het is en blijft vergif”

Ze heeft het aan de kant gezet

De alcohol aan de kant zetten, is zowat de beste beslissing van Evi Hanssen van de voorbije maanden. Ze voelt zich zoveel beter en begrijpt niet dat ze dit niet eerder heeft gedaan.

“Ik dacht dat ik van nature een slechte slaper ben, maar ik val nu sneller in slaap omdat ik minder pieker. Vroeger werd ik vaak in het midden van de nacht wakker. Opnieuw de slaap vatten was zo goed als onmogelijk omdat ik niet kon stoppen met piekeren. Die rusteloosheid werd bij mij echt getriggerd door alcohol”, vertelt ze in Dag Allemaal.

Evi kent heel wat mensen die sneller naar een slaappil zullen grijpen dan de alcohol te laten staan. Onbegrijpelijk vindt ze dat.

“Ik val zo lekker in slaap van een paar glazen wijn', klinkt het dan. Ja, je slaapt misschien sneller in, maar je slaapkwaliteit, zeker als je eens goed hebt doorgeboemeld, is miserabel. Mensen zeggen mij: 'Ik drink alleen in het weekend.' Maar het blijft vergif. Drink eens drie maanden niet, en je zal een enorm verschil merken in je slaapkwaliteit.”

Bio van Evi Hanssen

Meer Over:

Evi Hanssen