.
Evi Hanssen
zondag 10 december 2023

Evi Hanssen: “Ik dronk liever mijn calorieën”

Nu hoeft dat niet meer

Stoppen met alcohol, het zou een mens zijn leven zoveel mooier maken. Heel wat mensen kunnen niet zonder alcohol in hun leven en dat dacht Evi Hanssen ook. Toch besloot ze om er komaf mee te maken.

Evi kan ondertussen alleen maar zeggen dat haar levenskwaliteit er een heel stuk op voorruit is gegaan. Ze slaapt beter, heeft meer energie en heeft ook nog altijd evenveel plezier op feestjes.

Een fabeltje die ze helaas moet ontkrachten is het feit dat je zou vermageren wanneer je stopt met het drinken van alcohol.

“Ik ben niet vermagerd. Ik heb jarenlang op mijn eten gelet. Desserts geweigerd, koolhydraten gemeden, alles om maar niet dik te worden. Ik zie mensen extreme diëten volgen, maar ze blijven wel drinken en denken dan dat ze gezond bezig zijn. Ik was ook zo: 'Ik drink liever mijn calorieën', zei ik dan.”

Nu telt Evi geen calorieën meer en voelt ze beter aan wat haar lichaam nodig heeft. Frieten, dat eet ze tegenwoordig zonder schuldgevoel. “ Ik heb meer zin in zoetigheden, maar omdat ik geen suikers meer uit alcoholische dranken binnenkrijg, vertaalt zich dat zeker niet in vervelend extra gewicht.'

Bio van Evi Hanssen

Meer Over:

Evi Hanssen