.
Evi Hanssen
maandag 27 november 2023

Evi Hanssen: “Ik voel me hierdoor mentaal bevrijd”

Ze raadt het iedereen aan

We beseffen het niet altijd maar alcohol is een ware aanslag op ons lichaam. Het doet meer kwaad dan goed en het kan grote gevolgen hebben. Maar eens je de alcohol aan de kant laat staan, kan je ook grote voordelen ontdekken.

Evi Hanssen drinkt sinds een tijdje geen alcohol meer en daar heeft ze al heel wat effect van ondervonden. Zo heeft ze geen paniekaanvallen meer.

“Ik voel me mentaal bevrijd. Veel van mijn vriendinnen hebben het druk met hun job en hun gezin en worstelen met angsten. Maar ze vertellen dat pas na hun derde glas wijn. Zoveel mensen sukkelen met hun mentale gezondheid. Angsten, burn-outs, stress... Alcohol werkt dat in de hand. Als je een piekeraar bent, stop dan eens een tijd met alcohol. Niet drie weken of de maand februari, zoals zovelen doen, want dan zit je af te tellen tot de periode om is en ervaar je het als een saaie tijd. Als dit herkenbaar klinkt, ben je eigenlijk al afhankelijk van alcohol”, begint Evi in Dag Allemaal.

Natuurlijk mag iedereen doen en laten wat hij of zij wil. Maar mensen horen ook correct geïnformeerd te worden wat bijvoorbeeld alcohol kan doen met ons lichaam.

“Als je door een moeilijke periode gaat, zouden dokters beter adviseren drie maanden geen alcohol te drinken. En als je élk weekend een paar glazen drinkt, valt dat niet onder de noemer 'af en toe' of 'een beetje'. Dan maak je jezelf blaasjes wijs. Toen ik vroeger een wijntje dronk om te ontspannen, werd ik vaak 's nachts wakker met paniekaanvallen. Blij dat ik daar vanaf ben.”

Bio van Evi Hanssen

Meer Over:

Evi Hanssen