.
Evi Hanssen
vrijdag 24 november 2023

Evi Hanssen: “Je lichaam moet daar helemaal van herstellen”

Ze vindt het vergif

Ooit al een keer geprobeerd om alcohol drie maanden uit je leven te bannen? Nee? Ook Evi Hanssen zou het iedereen aanraden. Zij bande alcohol uit haar leven en sindsdien is de kwaliteit van haar leven er alleen maar op voorruit gegaan.

“Ik slaap nu beter en door beter te slapen, heb ik meer energie en ook meer zin om te bewegen. Vroeger sportte ik ook tot vier keer per week. Dan maakte ik mezelf wijs dat het niet erg was dat ik regelmatig een glaasje dronk omdat ik toch voldoende ging sporten. Sinds ik niet meer drink, hoef ik me nooit meer naar de gym of het zwembad te slepen, ik heb er altijd goesting in”, klinkt het in Dag Allemaal.

Een andere voordeel van alcohol te verbannen is dat ze nu ook minder snel ziek wordt. Als we de presentatrice mogen geloven dan blijft alcohol een aanslag op je immuunsysteem.

“Je lichaam moet herstellen van de vergiftiging die je het hebt aangedaan - in de volksmond bekend als 'de kater'. Op dat moment heeft je lichaam geen tijd om bezig te zijn met je basisimmuniteit. Als je lange tijd nuchter bent, herken je de signalen van een opstekende verkoudheid of griep veel sneller. Je kan beter luisteren naar je lichaam omdat het geen alcohol hoeft af te breken. Omdat je na de eerste glazen alcohol een opkikker krijgt, ga je veel vaker over je grenzen en daar betaal je achteraf de prijs voor.”

Bio van Evi Hanssen

Meer Over:

Evi Hanssen