.
Evy Gruyaert
zaterdag 7 januari 2023

Evy Gruyaert heeft vorm van autisme

“Ik ben niet op zoek naar labeltjes”

In het najaar van 2020 kreeg Evy Gruyaert te horen dat ze, net als haar zoon, een vorm van autisme heeft. Onder andere in Story en in het Canvas-programma ‘Therapie’, vertelde ze hierover aan gans Vlaanderen.

Ze herkende blijkbaar heel veel van haar zoon Alec in zichzelf. “Ik ben niet op zoek naar labeltjes, maar het helpt me om te verklaren wat ik al mijn hele leven voel. Zonder dat ik me daarvoor moet schamen”, waren uitspraken die TV Familie vernam over Evy Gruyaert.

Zij is tevens hoogsensitief en krijgt ook behandelingen voor angstgevoelens. “Die diagnose heeft mij niet veranderd, maar helpt me om beter te begrijpen wie ik ben. De ene dag is up, de andere down. En dat is oké”, ontdekt TV Familie.

Het doel van deze onthulling is voor Evy vooral een middel dat ze als hulp wil aanbieden naar anderen. “Als mijn klein druppeltje op de hete plaat anderen helpt om dat in te zien, maken we weer een sprong vooruit”, aldus Evy Gruyaert.

Ze heeft er vrede mee dat ze gewoon een beetje anders is. Wat op zich zeker niet verkeerd is want moest iedereen hetzelfde zijn zou het leven een saaie boel worden.

Bio van Evy Gruyaert

Meer Over:

Evy Gruyaert