.
Jelle Temmerman, Micheline De Keyzer
vrijdag 24 maart 2023

Ex-deelneemster ‘Mijn Restaurant’: “Zonder dat zou ik nu niet zo ver staan”

Ze heeft veel te danken aan het programma

Het eerste seizoen van ‘Mijn Restaurant’ werd ooit gewonnen door Jelle Temmerman en zijn moeder Micheline. Yanaïka Skrzyszkowiak en haar toenmalige partner Stefanie werden tweede met hun restaurant ‘Exquisa’.

Haar deelname aan het programma heeft Yanaïka geen windeieren gelegd wat ze werd kort na het programma benoemd tot Lady Chef of the Year. Haar relatie met Stefanie bleef jammer genoeg niet duren.

Stefanie koos uiteindelijk voor een relatie met een man en Yanaïka is recent voor de tweede keer mama geworden. Zij heeft ook al een dochter uit een vorige relatie.

Maar ook op culinair vlak heeft Yanaïka goed nieuws. Zij is een nieuw restaurant begonnen in het Limburgse Wellen: The Black Knife.

“Zonder ‘Mijn Restaurant’ zou ik niet staan waar ik nu st. Na 15 jaar word ik nog altijd herkend en het programma heeft veel deuren voor mij geopend. Maar de combinatie van koken en tv maken was niet te onderschatten. Het waren lange en zware dagen. Bij het begin van de opnamen woog ik 70 kilo, tegen de finale nog 45.”