.
News Image

Ex-winnaars Mijn Pop-uprestaurant blikken terug

Hanne & Jaro komen langst bij Sofie Dumont.
Op dinsdag 17 maart 2015 start het gloednieuwe seizoen van Mijn Pop-uprestaurant! om 20.35 bij VTM, dé ideale gelegenheid voor VTM-chef Sofie Dumont om de winnaars van de vorige editie uit te nodigen in De Keuken van Sofie. Van maandag 16 tot en met vrijdag 20 maart 2015 kookt Sofie met het winnende koppel: Hanne en Jaro.

Op maandag 16 maart trekt Sofie met de twee winnaars naar de keuken van hun grootmoeders met een lekker stoofpotje van konijn met snijbonen en puree. Ze maakt het magere en gezonde vlees in een stoofpotje met speculaas, bruine fond en trappistenbier. Sofie blikt niet alleen terug op de kindertijd van Hanne en Jaro. Ze wil ook wel eens weten hoe hun tv-avontuur en de overwinning hun leven heeft veranderd. Hanne en Jaro vertellen enthousiast over hun gloednieuwe project: foodtruck L’Étiket. Vanaf 1 mei 2015 zullen ze op pleinen en deze zomer ook op festivals rondtrekken met hun mobiele foodtruck waarin ze verfijnde en gezonde hapjes serveren.

Op dinsdag 17 maart bereidt Sofie met hen gegratineerde pasta met venkel, tomaat en chorizo, allemaal ingrediënten waar vooral Hanne niet van moet weten. Wanneer ze beiden de heerlijke schotel proeven, zijn zowel Jaro als Hanne echter verbaasd over het eindresultaat.

Foodies Hanne en Jaro moeten niet lang nadenken over hun favoriete gerecht. Voor Hanne is dat rood vlees en raw food, of ingrediënten die zo puur mogelijk geserveerd worden. Jaro is dan weer verlekkerd op sint-jakobsvruchten. Sofie wil beiden gelukkig maken en gaat voor een combinatie van vlees en vis op woensdag 18 maart. De ossenhaas overgiet ze tot grote verbazing van het sympathieke koppel met gin en van de sint-jakobsvruchten maakt ze een frisse tartaar.

Op donderdag 19 maart neemt Sofie de tortelduifjes mee op culinaire trip en wel naar Indië. Jaro verbleef daar gedurende enkele weken en is sindsdien verzot op het land en zijn typische smaken. Hij at er zelfs vers gevangen slang, maar zover wil Sofie niet gaan. Ze kiest voor een Indisch stoofpotje van rundvlees dat ze langzaam laat garen in een mengeling van kruiden. Die kruidenmix bakt ze aan in Ghee, of een Indische variant van geklaarde boter en met maïskoekjes maakt ze het gerecht compleet. Het brengt Jaro en Hanne meteen op ideeën voor hun foodtruck.

Op vrijdag 20 maart, de laatste dag dat Sofie kookt met de winnaars van Mijn Pop-uprestaurant!, gaat ze op zoek naar hun absolute topper onder de zoete zondes. Voor Hanne en Jaro is dat een eerder licht dessert met fruit en liefst ook vergezeld van witte chocolade. De VTM-chef geeft hen zelfs wat tips voor hun foodtruck. Zo bereidt ze ter inspiratie een luchtige ijssoufflé van yoghurt en gesmolten witte chocolade, afgewerkt met gekonfijte rabarber en een krokant koekje van kaneel.

DE KEUKEN VAN SOFIE, ELKE WEEKDAG BIJ VTM:
Op maandag 16/03: Op Grootmoeders wijze - Stoofpotje van konijn met snijbonen en puree.
Op dinsdag 17/03: Lust ie ’t of lust ie ’t niet? - Gegratineerde pasta met venkel, tomaat en chorizo.
Op woensdag 18/03: Lievelingsgerecht - Ossenhaas en tartaar van sint-jakobsvruchten.
Op donderdag 19/03: Op reis - Indisch stoofpotje van rund, maïskoeken en rijst.
Op vrijdag 20/03: Zoete zonde - Ijssoufflé van yoghurt, witte chocolade, rabarber en kaneelkrokant.

Bio van Sofie Dumont

Meer Over:

Sofie Dumont