.
Maxime De Winne in Familie - aflevering 7017
donderdag 12 januari 2023

Familie-acteur na 8 jaar ontslagen: “Ik ben blij”

Zo kan het dus ook!

De kijkers van ‘Familie’ hadden het al zien aankomen, Quinten verdwijnt uit de soap. Recent deelde Maxime De Winne, die al acht jaar de rol van Quinten in ‘Familie’ speelt, een foto waarop hij een heel andere look had. Het was een eerste signaal dat Quinten uit de soap zou verdwijnen.

En kijk, vanavond is het al zover schrijft Het Laatste Nieuws. Een jaar geleden al kreeg Maxime De Winne te horen dat Quinten zou verdwijnen. “Elke soapacteur weet dat zijn rol eindig is. De voorbije jaren heb ik mezelf weleens afgevraagd hoe lang ik dit nog kon blijven doen, maar zelf wilde ik nooit op de rem gaan staan. Ik ben blij dat de makers dit nu voor mij hebben beslist”, vertelt de acteur in Het Laatste Nieuws.

“Aanvankelijk zou Quinten maar drie weken meegaan. Omdat andere acteurs onbeschikbaar waren en de rol aansloeg, mocht ik langer blijven”, gaat Maxime verder. In plaats van drie weken werden het uiteindelijk acht mooie jaren. “Mijn rol is nu wel uitgespeeld en afgerond. Ik heb het gevoel dat ik er alles heb uitgehaald, ik kan niet met mijn rolstoel blijven vallen”, lacht Maxime De Winne.


De laatste opnames dateren al van een tijdje geleden, Maxime heeft in die periode niet stilgezeten. Zo geeft hij al jaren les en speelt hij ook in het theater. Maar ‘Familie’, dat is gedaan. “Ik heb ook echt zin om even op de rem te staan en meer thuis te zijn. Mijn gezin zal daar heel blij om zijn. Meer me-time: daar ben ik zelf ook echt aan toe. Het klinkt wellicht raar, maar dit afscheid voelt daarom ook aan als een bevrijding”, besluit de acteur.