.
Belinda Voorspoels
zondag 13 oktober 2024 08:00

Familie-actrice Belinda Voorspoels na bevalling: “Jammer om te zien…”

Zo ervaarde actrice haar eerste bevalling.

Sommigen zullen haar gek verklaren, maar ‘Familie’-actrice Belinda Voorspoels wist goed waar zij aan begon: zij koos samen met haar partner voor een thuisbevalling met een vroedvrouw aan haar zijde. En dus ook zonder verdoving.

“Klopt, er zijn een heleboel andere zaken die de sensaties van een bevalling draaglijk maken”, reageert Belinda op de vraag of zij écht zonder verdoving is bevallen.

“Onze vroedvrouwen hebben ons met zoveel liefde en empathie ondersteund. In een wereld waar alles snel ‘moet’ gaan, namen en gaven zij telkens alle tijd die nodig was. In plaats van angst, gaven zij ons moed. In plaats van enge scenario’s kregen wij mooie tools om vertrouwen te hebben in onszelf, de kracht van de natuur”, gaat de kersverse mama verder.

“Het is jammer om te zien hoe dit prachtig beroep ondergewaardeerd wordt. Onze zwangerschap liet de keuze voor een thuisbevalling toe. Dit is niet altijd van toepassing. Uiteindelijk is het belangrijkste om te doen waar je je als ouder(s) goed bij voelt en in het belang van jullie kind.
Ook al ben ik ervan overtuigd dat de vroedkunde niet genoeg wordt gesteund zodat meer mensen beroep op hen kan doen.”

“De geboorte van ons zoontje verliep rustig en krachtig, mooier dan we het ons hadden kunnen inbeelden. Zonder vroedvrouwen hadden wij niet dezelfde ervaring gehad”, besluit Belinda op haar sociale media.

Bio van Belinda Voorspoels Mercedes