.
Gaston Berghmans en Leo Martin
woensdag 29 maart 2023

Familie van Leo Martin: “Ik kon nergens naartoe met mijn verdriet”

Het was een zware tijd

Op 18 maart 1993 overleed Leo Martin. Hij was één van de grootste humoristen van ons land, samen met zijn trouwe kompaan Gaston Berghmans. Leo overleed aan de gevolgen van longkanker.

Martine Martin, de dochter van Leo, vond de drie jaar voor de dood van haar vader behoorlijk zwaar. Zij was toen niet meer samen met haar partner, de vader van haar zoon Joël en stond er dus toch een beetje alleen voor.

“Ik kon nergens naartoe met m’n verdriet. Alleen papa, mama en ik zelf wisten ervan. Had ik toen al m’n huidige man Guy gehad, het zou toch makkelijker zijn geweest”, vertelt ze aan Dag Allemaal.

Leo was een fervent roker, iets waar hij achteraf gezien ongetwijfeld veel spijt van zal hebben gehad. Hij stopte op de dag dat hij van de keelspecialist kwam.

“Wat hij daar precies te horen heeft gekregen, zullen we nooit weten, maar de boodschap zal wel duidelijk geweest zijn. Hij heeft namelijk nooit meer een sigaret aangeraakt. Dat hij toch nog drie jaar geleefd heeft, is wellicht te danken aan zijn enorme longcapaciteit, doordat hij zo lang klarinet heeft gespeeld.”

Bio van Leo Martin

Meer Over:

Leo Martin