.
Femke Verschueren
vrijdag 6 september 2024

Femke Verschueren heeft geweldig nieuws!

Daar mag ze fier op zijn!

Zangeres en actrice Femke Verschueren, die je kan kennen als Elke uit VTM-telenovelle 'Lisa' of al aan het werk hebt gezien in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs, deelde vandaag groot nieuws op haar sociale media.

Op haar TikTok-account kondigt ze met een leuk filmpje aan dat ze is afgestudeerd aan de universiteit. De jonge actrice combineerde haar zang- en acteercarrière met universitaire studies Fundamentele Wiskunde aan de universiteit van Antwerpen. Alleen een thesisverdediging stond haar nog in de weg om af te studeren. Daar is ze dus vandaag in geslaagd. In het filmpje neemt Femke de kijkers mee van bij haar thuis tot aan de universiteit, waar ze in spanning het resultaat van de jury afwacht. Die waren laaiend enthousiast en gaven haar een score van 18 op 20. Femke is dus nu de trotse houder van een masterdiploma in de Fundamentele Wiskunde.

In een interview met het studentenblad 'Dwars' van de Antwerpse universiteit, gaf Verschueren enkele jaren geleden aan dat ze zeker haar diploma wilde halen omdat een job in de cultuursector niet altijd evenveel zekerheid biedt. Door haar masterdiploma te halen heeft ze haar tweede droom om ooit lerares Wiskunde te worden nog achter de hand. Al durft Femke nog groter dromen: “Wie weet kan ik de twee werelden ooit combineren. Hoe cool zou het zijn als er zo’n wetenschappelijke talkshow komt à la 'Het Lichaam van Coppens' of 'Scheire en de Schepping' die gepresenteerd wordt door een vrouw die bovendien ook echt een Master in de Wiskunde heeft behaald?", laat ze optekenen in datzelfde studentblad. Dat ziet eruit als een topidee! Wij wensen Femke alvast alle geluk en vele kansen toe. Of die nu in de showbizz of in de wiskunde vallen.

Bio van Femke Verschueren

Meer Over:

Femke Verschueren