.
Fien Germijns
woensdag 17 augustus 2022

Fien Germijns is de rijzende ster van VRT: “Is ze dat wel waard”

Ze past perfect in het plaatje dat VRT zoekt

Het was aan het begin van de zomer even schrikken toen bekend raakte dat niet langer Adriaan Van den Hoof ‘Switch’ zou presenteren, maar wel Fien Germijns. Het was voor iedereen een beetje afwachten hoe de presentatrice het zou doen, en de meningen lijken verdeeld.

Fien zelf heeft ook eventjes getwijfeld of ze de taak van Adriaan wel zou overnemen. Maar het is haar ‘De Dag Van Vandaag’-collega Bart Cannaerts die haar over de streep trok.

Maar gezien de vele commotie van de voorbije maanden over de exclusiviteitscontracten van VRT en de gigantisch hoger bedragen die ze verdienen, kwam ook Fien Germijns al eventjes onder vuur te liggen.

Waar beginners vroeger 50.000 euro kregen voor een exclusiviteitscontract van een jaar, is dat ondertussen al opgelopen tot 100.000 à 120.000 euro, schrijft Dag Allemaal. En dan vragen heel wat mensen zich af, of dat het allemaal wel waard is.

Tv-criticus Jules Hanot geeft wat meer uitleg. “Haar loon getuigt van een langetermijnvisie binnen de VRT. Ze vinden Fien duidelijk een wissel op de toekomst en ze willen dat talent aan zich vinden. Fien heeft een profiel dat de VRT zoekt en waar ze er te weinig van hebben. De girl next door zeg maar, en dan moet je haar ook betalen. Het is allemaal een kwestie van vraag en aanbod.”

Bio van Fien Germijns

Meer Over:

Fien Germijns