.
Fien Germijns
woensdag 14 augustus 2024

Fien Germijns: “Je weet dat je op je bek kan gaan”

De zenuwen zijn weg

Tijdens de zomermaanden hebben we natuurlijk onze vaste afspraak met ‘Switch’, het quizprogramma wat wordt gepresenteerd door Fien Germijns. En dat doet ze nog altijd met evenveel enthousiasme als haar allereerste aflevering.

Van stress is er geen sprake tijdens de opnames. Al moet Germijns toch toegeven dat ze er in het begin altijd wat moet inkomen.

“Bij de allereerste moet ik er altijd weer wat in komen, maar eens de trein vertrokken, wordt het superleuk. Hoe normaler iets aanvoelt, hoe minder stress ik heb. We zijn niet live, hebben tijd en kunnen via de montage nog wat aanpassen. Dat zorgt voor rust in mijn hoofd en vlak voor de opname laat ik nog mijn haar doen. De kapsters noem ik de 'moekes' die me tot rust brengen. Na 175 afleveringen zijn ze een beetje familie geworden”, zegt ze in Primo.

Fien weet wat het is om mee te doen aan ‘Switch’, want ze stond er ooit zelf als kandidaat tijdens een speciale BV-reeks. Daar ontdekte ze dat ze quizzen best leuk vond.

“Je weet dat je op je bek kan gaan omdat snelheid allesbepalend is en ondertussen moet je zoveel mogelijk goeie antwoorden geven. Als je wil winnen, moet je over een aantal eigenschappen beschikken.”

Bio van Fien Germijns

Meer Over:

Fien Germijns