.
Fien Germijns
dinsdag 2 januari 2024

Fien Germijns: “Op dat moment bespreken we alles”

Zo kunnen ze goed aan de show beginnen

Fien Germijns en Thibault Christaensen hebben een heel erg goeie vriendschap met elkaar. Ze ziet hem meer dan wie dan ook in haar leven en het is een vriendschap die vooral bestaat uit vrolijkheid en kwetsbaarheid.

“We rijden 's ochtends samen naar het werk, en dan bespreken we alles - de show én het leven. Dan zijn we aan het overleggen over wat we op de radio willen doen, en springen we als vanzelf naar wat ons bezighoudt in ons persoonlijke leven. Het is echt lief en leed delen. Voor mij is die carpooltijd heilig, omdat die gesprekken mijn dagelijkse blik in de spiegel zijn. Het is toch een geweldig comfort om iemand in je leven te hebben met wie je het muurtje tussen werk en privé hebt gesloopt? En zodra we op de VRT aankomen, zijn we uitgetetterd en kunnen we aan de show beginnen”, vertelt Fien aan Humo.

2023 is een mooi jaar geweest voor Fien Germijns. Toch zijn er een paar dingen die ze goed zal onthouden.

“Hoe energiek en uitgeslapen ik in september en oktober was. Plots zeurde er geen vermoeidheid meer door mijn lichaam en deed mijn hoofd het zonder nevelslierten. Dat had alles te maken met de zomer die eraan is voorafgegaan: in juli en augustus had ik anderhalve maand vrij, en die tijd zonder agenda heeft me zó goed gedaan. Ik huppelde weer!”

Bio van Fien Germijns en Thibault Christiaensen