.
Fien Germijns
zaterdag 30 december 2023

Fien Germijns: “Zullen we die twee eens samen proberen?”

Het is trial-and-error

Iedere ochtend is Fien Germijns op Studio Brussel te horen samen met Thibault Christiaensen. Hij is haar sidekick en samen maken ze de mensen wakker.

“Zonder hem zou het niet hetzelfde zijn. Dat klinkt misschien als de obligate melige passage in het dankwoord, maar het is echt waar. Thibault en ik zijn vrienden geworden, heel goeie vrienden, en ik hoop dat het dát is wat je 's ochtends uit je radio hoort spatten”, zegt Germijns in Humo.

Twee mensen die op een goede, vlotte, soepele manier radio met elkaar maken, het is niet zo makkelijk te vinden. Maar dat is bij dit duo gelukkig wel het geval.

“Het is vaak een kwestie van trial-and-error: ‘Zullen we die twee eens samen proberen? Misschien matcht het wel?' En soms matcht het níét. Je moet een blind vertrouwen hebben in elkaar, de ander aanvoelen, een bochtje durven te nemen en weten dat hij zal volgen. Aanvankelijk was het ook met Thibault zoeken en tasten: je creëert zo'n gerodeerd systeem niet in een vingerknip. Maar nu zitten we in het stadium van de grote liefde.”

Bio van Fien Germijns en Thibault Christiaensen