.
Filip Peeters
woensdag 27 september 2023

Filip Peeters: “Er werd gefoefeld met mijn punten”

Hij liet zich niet doen

Het is bijna niet te geloven dat misbruik in de kerk nog zo vaak voorkomt. Niet alleen Margriet Hermans werd misbruikt door een pater van het zangkoor, ook Filip Peeters kan erover getuigen.

Hij vertelde erover in ‘Het Huis’ op VRT 1. Zo weet hij te vertellen dat hij eraan kon ontsnappen, maar dat toch verschillende medeleerlingen slachtoffer werden van ‘de vieze paters’ van het internaat.

“Vooral de directeur moest het ontgelden. Hij kreeg niet voor niets de bijnaam ‘Plekpot’”, vertelt Filip in ‘Het Huis’ en in Dag Allemaal.

De paters hadden daar een uitgekiend plannetje voor om de jongens in kwestie op intieme plaatsen te kunnen aanraken. Zo beweerden ze altijd dat ze het hemd van de jongens terug deftig in de broek zouden steken. Zo konden ze de jongens aanraken op plekken waar het niet hoort.

“Maar ik was mondig genoeg en weigerde. Ik zou het zelf wel doen. Dat heeft er voor gezorgd dat ik in het voorlaatste jaar moest opkrassen. Er werd gefoefeld met mijn punten en ik moest van school veranderen. Ik ben er zeker van dat als ik de directeur had laten begaan, ik veel betere punten had gehad.”

Bio van Filip Peeters

Meer Over:

Filip Peeters