.
Flip Kowlier
maandag 30 mei 2022

Flip Kowlier: “Ik kan geen dag zonder”

Hij voelt zich het best in het West-Vlaams

Flip Kowlier is een vaste waarde die al een aantal jaren meedraait in de Vlaamse muziekwereld. Doorheen de jaren heeft hij zich vooral beperkt tot een carrière in Vlaanderen, al had hij ooit ook succes in Nederland.

“Ik had er wel tamelijk wat succes en kreeg er goeie recensies. Maar sommige muziektijdschriften dweepten er echt met mij. Maar dat succes in die bladen resulteerde niet in meer airplay op de radio of meer optredens. Als ik er toerde, kwam ik er in het beste geval net uit de kosten”, blikt Kowlier terug in Primo.

Muziek is Flip zijn leven en hij kan niet meer zonder. “Ik ben echt meer muzikant dan muziekliefhebber. Ik ben geïnteresseerd in klanken maken en zoeken, maar steek me niet voor een paar uren in een platenwinkel, want dat interesseert me eigenlijk niet. Ik ben ook niet echt bezig met nieuwe muziek of nieuwe artiesten.”

Doorheen de jaren heeft Flip al heel wat complimentjes mogen ontvangen. En het doet hem altijd deugd als iemand hem komt vertellen dat een liedje hem of haar heeft geraakt, of dat het iets voor hen heeft betekend.

Flip zingt vooral in het Nederlands en als het kan nog het liefst in het West-Vlaams. “Maar ik vind het geen makkelijke taal om in te zingen. Ik vind het Nederlands te braaf. Maar er zijn er die het kunnen natuurlijk. Zelf voel ik me meer op mijn gemak in het West-Vlaams.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Flip Kowlier

Meer Over:

Flip Kowlier