.
Fly uit Kamp Waes
vrijdag 2 februari 2024

Fly uit ‘Kamp Waes’: “We hadden geen idee hoe ze zouden reageren” 

Er waren duidelijke afspraken 

Wie het eerste seizoen van ‘Kamp Waes’ al heftig vond, mag zich vasthouden voor het tweede seizoen. In het eerste seizoen werden heel wat scènes weggeknipt omdat ze de kijkers zouden kunnen choqueren. En dat was niet naar de zin van Fly.

“Ik heb toen een paar keer geruzied met de programmamakers, omdat ik een aflevering niet straf genoeg vond. Ik vond dat we de kandidaten oneer aandeden door niet duidelijker in beeld te brengen hoe hard ze afzagen. Maar die tv-makers kennen hun vak, hè. En het feit dat ze twee miljoen kijkers wisten te boeien, bewijst mijn ongelijk. Deze keer heb ik dus nederig een stapje achteruitgezet”, lacht Fly in Humo.

Een eerste seizoen maken van iets is ook altijd een beetje aftasten hoe iets zal verlopen en wat ze kunnen doen. Ook bij ‘Kamp Waes’ was het een soort van experiment.

“We hadden geen idee hoe burgers zouden reageren op alle beproevingen. We hadden duidelijke afspraken gemaakt met het productiehuis: we hebben onze selectiecriteria, en die wilden we niet afzwakken. Als op dag één alle kandidaten faalden, dan stopte het programma. Daardoor hebben de programmamakers lang in angst geleefd, maar ze hebben toch het risico genomen.”