.
Frances Lefebure
donderdag 27 april 2023

Frances Lefebure: “Ik heb het een plek kunnen geven”

Ze verloor haar mama toen ze 17 was

Veel vrouwen haasten zich naar Bel&Bo want de nieuwe kledingcollectie van Frances Lefebure ligt er in de winkels. Het is een heel zomerse collectie geworden die Frances terugbrengt naar haar eigen kindertijd.

“Wij gingen vroeger altijd op reis naar Frankrijk en mama droeg steeds een omslagrok. Ze had zo’n ‘je ne sais quoi’ stijl, bovendien ook wat boyish. Dat komt terug in de salopette. Ja, de collectie doet me erg aan mama denken. Niet alleen door de kleuren, maar ook door de streepjes. Daar was ze fan van”, zegt Frances in Story.

Toen Frances zeventien was, verloor ze haar mama. Bij alles wat ze doet, denkt ze aan haar mama. Alles is als een soort eerbetoon waarbij Frances haar nog altijd trots wil maken.

“Ik denk dat ze deze collectie supertof had gevonden en er veel stukken van zou dragen. Maar jammer genoeg is ze er al vele jaren niet meer. Het is een gemis dat ik voor de rest van mijn leven zal meedragen, maar ik heb het wel een plek kunnen geven.”

Haar mama is dus voor deze collectie een grote inspiratiebron geweest. Frances vond haar een erg stijlvolle vrouw. “En van al mijn collecties neigt deze het meest naar haar omdat ze wat volwassener is. Toen ik vier jaar geleden mijn eerste lijn uitbracht, was die heel meisjesachtig. Nu ben ik 35.”

Bio van Frances Lefebure

Meer Over:

Frances Lefebure