.
Francesca Vanthielen
dinsdag 13 oktober 2020

Francesca Vanthielen: “ik heb er nooit van gedroomd om op tv te komen”

“Dat het mijn job ging worden, daar ben je niet mee bezig als puber.”


Francesca Vanthielen is ondertussen 47 jaar en al zien we Francesca niet meer in primetime op VTM, toch blijft ze actief op het kleine scherm voor de actuazender Kanaal Z. Al geeft Francesca Vanthielen in Het Belang Van Limburg toe dat ze er nooit van gedroomd heeft om op tv te komen…

Amper 14 jaar was Francesca Vanthielen toen ze haar televisiedebuut maakte voor Radio TAM TAM. Voor Francesca was televisie toen nog geen carrière, maar wel een hobby waar ze elke woensdag naar uitkeek. “Dat het mijn job ging worden, daar ben je niet mee bezig als puber.”

Haar ouders keken geen tv en luisterden evenmin naar popmuziek. Francesca presenteerde aan de zijde van Koen Wauters ooit nog de Super 50 maar daar keken haar ouders niet voor hun plezier naar. “Een beetje zoals ouders nu die naar het driehonderdste Tiktok-filmpje van hun kroost moeten kijken,” lacht Francesca Vanthielen.

“Mijn wens als kind was ook nooit om op tv te komen. Nee, ik wilde dingen kunnen voordragen, en dat goed doen. Dus ging ik acht jaar dictie volgen,” aldus Francesca Vanthielen in Goesting, de weekendbijlage van Het Belang Van Limburg.

Bio van Francesca Vanthielen