.
Francesca Vanthielen
maandag 3 juni 2019

Francesca Vanthielen en Kristof Verhassel nieuw in Thuis

Thuis verwelkomt Francesca Vanthielen en Kristof Verhassel.


Binnenkort verwelkomt Thuis twee acteurs met bakken ervaring bij de cast: Kristof Verhassel en Francesca Vanthielen spelen vanaf midden juni een gastrol in de populairste dagelijkse fictiereeks van Vlaanderen. Beiden staan achter de schermen al een hele tijd op de set, hun personages worden midden juni in de reeks geïntroduceerd. Fransesca vertolkt advocate Isolde Teerlynck. Meester Teerlynck is joviaal en vriendelijk in de omgang, maar ook enorm gedreven om het recht te doen zegevieren. Ze gaat door het vuur voor haar cliënten in de rechtszaal.

Kristof neemt de rol van Jasper Berens op. Ann en Judith zijn ondertussen fervente boksamateurs en gaan zich wekelijks uitleven. Wanneer hun vaste lerares naar het buitenland vertrekt, wordt zij vervangen door deze knappe leraar, die al snel in de smaak valt bij alle vrouwen van de boksclub. En dat is niet alleen om zijn goede bokstechnieken…

Kristof Verhassel: “De studio’s in Leuven waren zeker geen onbekend terrein voor mij. Enkele jaren geleden kwam ik er vaak voor de opnames van reeks GoGoGo. Nu bezet Thuis er zowat het hele studiocomplex. Het blijft fantastisch om te zien hoe je als nieuweling mee in een machine wordt gezogen en hoe je vanzelf in het verhaal en de groep achter de schermen komt. Sinds maart draai ik mee bij de opnames als Jasper Berens, de boksleraar van Ann en Judith. Het is een kleine rol waar wel wat mogelijkheden zijn voor de toekomst. Ik ben benieuwd welke weg ik samen met hem kan afleggen.”Francesca Vanthielen: “In Thuis speel ik Isolde Teerlinck, een ervaren advocate gespecialiseerd in 'me too'-zaken. Voor de invulling van deze rol heb ik me laten inspireren door strafpleiter Christine Mussche, die vooral zedenzaken behandelt. Zij straalt expertise en menselijkheid uit. Het is vooral fijn te kunnen samenwerken met Kadèr Gürbüz en met Leah Thys. Kadèr leerde ik beter kennen tijdens de theatervoorstellingen van Assisen. Ook het feit dat ik naast Leah op de set kan staan, was echt iets om naar uit te kijken. Zij heeft mij destijds enorm geholpen bij mijn auditie aan de Mountview Theatre School in Londen, waar ik een postgraduaat acteren haalde. De cirkel is rond nu ik samen met haar op de set kan staan.“Isolde Teerlynck verschijnt voor het eerst in Thuis op dinsdag 10 juni; Jasper Berens wordt geïntroduceerd op woensdag 12 juni.

Bio van Francesca Vanthielen en Kristof Verhassel