.
Francesca Vanthielen
maandag 13 november 2023

Francesca Vanthielen: “Ik heb wel een vermoeden wat er nog zal komen”

Het is de wet van de sterkste

We kennen Francesca Vanthielen allemaal. Ze is een populaire presentatrice en actrice en we hebben haar allemaal wel al een keertje ergens aan het werk gezien. Ondertussen is ze iets meer uit de picture, maar wel nog altijd geliefd.

Gedurende haar carrière en haar hele leven is Francesca altijd een doorzetter geweest. En dat vindt ze een heel kenmerkende eigenschap van zichzelf.

“Ik ben wel een doorzetter, maar ik moet ook eerlijk toegeven dat ik soms heel gemakzuchtig kan zijn. Ik denk dat je snel fout zit als je jezelf probeert te omschrijven”, geeft ze toe in De Morgen.

Vanthielen probeert over alles heel optimistisch te blijven, ook al is dat niet altijd makkelijk. Zo beseft ze heel goed in wat voor klimaatscenario’s we nog zullen terechtkomen.

“Ik heb wel een vermoeden van wat ik nog ga meemaken, maar dan ben ik heel oud en sta ik op het einde van mijn leven. Maar lig ik daar nu wakker van? Wel, ook al klinkt dat heel fatalistisch, de wereld zal blijven doordraaien. Maar op welke manier? Soms moet ik denken aan de film Mad Max, waarin er geen enkele maatschappelijke orde meer is, geen regelgeving meer, omdat onze samenleving implodeert. Omdat het de wet van de sterkste wordt.”

Bio van Francesca Vanthielen