.
Francesca Vanthielen
woensdag 27 april 2022

Francesca Vanthielen: “Puur contentement”

“We zijn zo op zoek naar geluk, dat we vergeten om af en toe ook eens gewoon tevreden te zijn."

We hoorden al eventjes niets meer van Francesca Vanthielen. De actrice en presentatrice mogen we later dit jaar feliciteren met haar 50ste verjaardag. Voorlopig denkt ze nog niet aan ophouden. Dat vertelt ze in Billie, een weekendbijlage van Het Belang Van Limburg.

“Ik had me aanvankelijk voorgenomen om te stoppen met acteren. Vorig jaar speelde die gedachte geregeld in mijn hoofd”, gaat ze van start. Tot ze een nieuwe rol aangeboden kreeg in Chokri Ben Chikha's laatste creatie, 'Flemish Primitives'. “Eigenlijk heb ik niet lang moeten nadenken en heb ik gewoon de rol toegezegd.”

Vanthielen gaat geen uitdaging uit de weg die haar pad kruist. “Ik zeg al mijn hele leven 'ja' als mensen me een aanbod doen. Dat ligt gewoon in mijn aard”, bekent ze.

Ze geniet nu ook meer van de kleine dingen des levens. “We zijn zo op zoek naar geluk, dat we vergeten om af en toe ook eens gewoon tevreden te zijn. Dat leerde ik van Dirk De Wachter. Hij heeft het vaak over 'contentement', ik vind dat ook belangrijk.”

Waar Vanthielen dan gelukkig van wordt? “Voor mij is gaan wandelen en vogeltjes zien al een goed voorbeeld van puur contentement”, zegt ze daarover.

Bio van Francesca Vanthielen