.
Special Forces 2023
woensdag 17 mei 2023

Francesco Planckaert: “Het had heel verkeerd kunnen aflopen”

Hij had veel pijn

Francesco Planckaert zag zijn deelname aan ‘Special Forces: Wie durft Wint’ in het water vallen na één aflevering nadat hij een helse pijn kreeg in zijn schouder. Hij moest het programma na één aflevering verlaten en dat kwam toch hard aan.

“Mijn wereld stortte in en mijn ego was gekrenkt. Maandenlang had ik uitgekeken naar dit avontuur, omdat ik altijd al eens een opleiding bij de Special Forces wilde volgen. Mezelf tot het uiterste drijven sprake me enorm aan, want ik ben een vechter”, klinkt het in Story.

Net zoals de meeste kandidaten had Francesco zich goed voorbereid en getraind naar aanleiding van de uitdaging die hij zou aangaan.

Maar eenmaal thuis moest de zoon van Eddy Planckaert toch naar de dokter. Die moest vaststellen of er breuken waren of niet en wat er exact aan de hand was.

In België ben ik meteen naar de spoed gegaan. Het verdicht: een acute slijmbeurs- en peesontsteking, waardoor er heel kleine barstjes in mijn pees zaten. Als ik was doorgegaan met het programma, had dit heel verkeerd kunnen aflopen.”

Bekijk ook deze items over Special Forces: Wie Durft Wint: