.
Francesco Planckaert en Magali
donderdag 25 mei 2023

Francesco Planckaert: “Hij kwam er zwaar ten val”

Ze mogen doen wat ze willen

Er zit heel wat talent bij de familie Planckaert. Niet alleen Eddy was een ontzettend goede wielrenner, ook Francesco had het talent in zich, mocht een blessure geen roet in het eten hebben gegooid.

En ook de zoon van Francesco, Devon, wil heel graag bereiken wat zijn opa ooit heeft bereikt. Al gaat dat niet zo makkelijk. Ook hij kreeg te kampen met blessures.

“In de zomer van 2021 moest Devon onder het mes omdat hij last had van een ontstoken kniepees, waarna een lange revalidatie wachtte. En onlangs kwam hij tijdens een stage in Spanje zwaar ten val en liep hij een serieuze armblessure op. Hij kan dus weer niet koersen”, klinkt het bij vader Francesco Planckaert.

Wielrennen, je zou het niet verwachten, maar het is een behoorlijk gevaarlijke sport. Maar toch wil Devon blijven doorzetten.

“En wij steunen hem daarin. De kinderen mogen van ons alles doen, zolang ze maar hun best doen. En Devon gaat volledig voor zijn wielercarrière. Daarnaast volgt hij ook nog altijd thuisonderwijs. Als het in de koers niet lukt, wordt hij kinesist.”

Bio van Francesco Planckaert