.
Special Forces, Francesco Planckaert
zaterdag 13 mei 2023

Francesco Planckaert: “Ik werd een beetje overmoedig”

Hij moest snel opgeven

Vol goede moed begon Francesco Planckaert aan zijn avontuur bij het programma ‘Special Forces: Wie durft Wint’. Helaas was het avontuur van korte duur en moest hij het programma al na 1 aflevering verlaten.

“Toen ik het fragment zag waarin de instructeurs me vertelden dat het avontuur hier stopte, kreeg ik opnieuw een krop in de keel. Dit had ik totaal niet zien aankomen. Acht maanden voor de opnames liep ik nog en blessure op aan mijn rechterschouder na een intens kussengevecht, maar daar was ik volledig van hersteld”, zucht Francesco in Story.

Toch vermoed de oudste Planckaertzoon dat hij schrik had om die schouder te overbelasten, waardoor hij met zijn andere schouder misschien wel wat heeft geovercompenseerd.

“Tijdens het pompen was ik een beetje overmoedig. Ik wilde te hard mijn best doen en heb me geforceerd? Ik voelde een serieuze pijn en besefte meteen dat dit niet oké was. Ik kon mijn linkerarm niet meer gebruiken. De groep moest me zelfs helpen bij het aandoen van mijn kleren en rugzak.”

Bekijk ook deze items over Special Forces: Wie Durft Wint: