.
De Planckaerts
vrijdag 1 september 2023

Francesco Planckaert: “Ik zag dat ze in hun nopjes waren” 

En toen kwam het idee 

Binnenkort kan er in het theater worden gekeken naar de voorstelling van Francesco Planckaert, Eddy Planckaert en Christa Planckaert. De zoon van Eddy en Christa is al gezond zenuwachtig voor de grote dag.

“Het idee om iets op het podium te doen, is ontstaan bij de presentatie van het boek over mijn vader. Er was die dag in het wielermuseum in Roeselare veel volk aanwezig. Ik zat zelf in de zaal en van daaruit zag ik dat mijn vader erg genoot van de verhalen die hij aan het vertellen was. Toen mijn moeder ook op het podium werd geroepen, voelde ik dat ze samen in hun nopjes waren”, vertelt Francesco over het ontstaan van het idee in Primo.

Francesco voelde aan dat er meer in zat en dus hebben ze samen een hele show in elkaar gestoken. De show is een verzameling van nostalgische en humoristische verhalen over het leven van Eddy, Christa en de koers.

“En ik heb er zelf ook een rol in. Ik zorg voor livemuziek. Twaalf liedjes breng ik: van Vlaamse schlagers tot internationale successen. En de mensen mogen meezingen. Ik heb er heel veel goesting in.”

Bio van Francesco Planckaert, Eddy Planckaert en Christa Planckaert