.
Francesco Planckaert en Magali
maandag 24 april 2023

Francesco Planckaert: “Niks leukers dan dat, toch?”

Hij geeft ze graag

Een complimentje krijgen is leuk, een complimentje geven misschien wel nog leuker. Francesco Planckaert probeert altijd iemand een complimentje te geven als hij of zij iets goed heeft gedaan. Hij vindt dat erg belangrijk.

“Als Magali lekker gekookt heeft, zeg ik dat tegen haar. Er is toch niks leukers dan een compliment krijgen? Maar je moet ook eerlijk zijn. Als Noa een kunstwerk maakt dat niet zo mooi is, zeg ik ook dat het niet haar beste werk is”, zegt Francesco in Dag Allemaal.

Noa is de oudste dochter van Magali en Francesco en gaat naar de kunstschool. En dat bevalt haar prima.

“Ik voelde dat Noa zoiets moest gaan doen. Ze was zichtbaar niet meer gelukkig op school. Haar punten waren nog goed, maar Noa speelt graag gitaar, schrijft liedjes…. Maar ineens zag ik dat ze dat niet meer deed. Het vuur was verdwenen, maar dat is weer helemaal terug.”

Francesco herkent veel van zichzelf in zijn kinderen. Net als hij zijn ze open, hebben ze veel vrienden en spelen ze muziek. Devon wil dan weer graag wielrenner worden. “Yukka is gepassioneerd door mechaniek. Hij zit in het zesde leerjaar en als je hem vraagt wat hij wil worden, zegt hij dat hij graag in het circus zou gaan werken. Misschien sturen we hem wel naar de circusschool.”