.
Magali en Francesco Planckaert
zaterdag 7 januari 2023

Francesco Planckaert vol lof over James Cooke: “Hij was overal bij aanwezig”

Ze genoten met volle teugen

In ‘James, de musical’ kon een musical over de familie Planckaert niet uitblijven. Ook zij verdienden het om eens in de bloemetjes gezet te worden en te genieten van enkele mooie, maar ook emotionele scènes uit hun leven.

Francesco Planckaert vond het alvast een unieke en onvergetelijke ervaring. Maar naast de mooie scènes is er nog iets hem heel erg bijgebleven.

“James is echt overal bij, geen enkel detail ontsnapt hem, die man is een controlefreak. Samen met zijn topteam heeft hij er iets onvergetelijks van gemaakt. En zeggen dat ik tussen hen op het podium mocht staan om op mijn gitaar een ode te brengen aan onze pa”, glundert hij nog na in Dag Allemaal.

De scène waarover Francesco het heeft, wordt het einde van Eddy’s wielercarrière opgeroepen. Een pijnlijk moment voor Eddy. “Ik kreeg van mijn dokters te horen dat ik door een rugblessure, een dubbele hernia, verloren was voor de topsport. Ik heb mijn Porsche langs de autostrade geparkeerd en ik heb staan wenen als een klein kind”, klinkt het bij Eddy.

Een moment dat ook Francesco zich nog heel goed herinnert. “Ik weet nog dat onze pa bij nonkel Walter een soort afscheidsfeestje gaf, waar hij vertelde dat hij moest stoppen met koersen. Dat was heel emotioneel, maar gelukkig werd hij gesteund door familie en vrienden. Het was een serieuze verandering in ons leven. Kort daarna zijn we naar een boerderij verhuisd.”