.
News Image

Frank Dingenen onthutst: “Ik was echt aangedaan toen ik het vernam”

Frank Dingenen voelt mee met Goedele Liekens.


Gewezen tv-presentator Frank Dingenen was vorige week even van de wereld toen hij vernam dat Goedele Liekens huidkanker heeft. In Dag Allemaal vertelt de 70-jarige presentator dat hij echt aangedaan was toen hij het trieste nieuws vernam. “Ik dacht: Lap! Die heeft het ook al!”, reageert Frank Dingenen in Dag Allemaal. En met ‘ook al’ refereert Frank Dingenen naar de periode waarin hij zelf met huidkanker te maken had. Of heeft, want Frank Dingenen krijgt momenteel al voor de tweede keer een behandeling tegen huidkanker.



“Ik kreeg zelf voor de eerste keer huidkanker in 1978, toen ik 28 was, en bij mij waren er ook uitzaaiingen naar de klieren. Ik had een vlek op mijn wang zo groot als een stuk van twee euro, het jeukte enorm. Mijn dokter zei eerst: ‘Och, dat gaat wel weg’. Uiteindelijk ben ik zelf naar het ziekenhuis gestapt omdat ik het niet vertrouwde. Ze hebben dat melanoom toen verwijderd en een stuk huis van achter mijn oor naar voor gespannen om die plek te vullen. Daardoor werd mijn flapoor meteen ook rechtgezet, wat mooi meegenomen was.”

Na stembandkanker werd twee jaar geleden opnieuw huidkanker bij Frank Dingenen vastgesteld, daarvoor is hij momenteel weer in behandeling. “Je moet daar door, hé. Ik hoop dat Goedele genoeg afleiding heeft, zodat ze haar zinnen kan verzetten”, besluit Frank Dingenen in Dag Allemaal.


Bio van Frank Dingenen

Meer Over:

Frank Dingenen