.
Frank Duboccage
vrijdag 22 oktober 2021

Frank Duboccage: “daardoor wordt het weer voorspellen alleen maar moeilijker”

Digitalisering maakt het niet meteen gemakkelijker

Frak Duboccage is de vaste weerman van VTM, Joe FM en Qmusic. Al meer dan 20 jaar is hij weerman in hart en nieren en probeert hij de mensen blij te maken met mooi weer. Al lukt dat natuurlijk niet altijd.

Hoewel het lijkt alsof het met de digitalisering en nieuwe technologie de dag van vandaag steeds makkelijker zou moeten worden om het weer te voorspellen, beweert Frank in Primo toch het tegendeel.

“Omdat computermodellen nauwkeuriger worden is het in theorie makkelijker dan vroeger om het weer te voorspellen. Maar al die extra data maken het ook moeilijker om ze te interpreteren? Je hebt onder meer een Europees, maar ook een Duits en een Brits weermodel. Tenzij er unanimiteit is, wat zelden voorkomt, is het moeilijk om de consensus te vinden.”

In Primo deelt Frank bovendien nog eens zijn ervaring met het weer dat het moeilijkste te voorspellen is. “Onweersbuien zijn gladde vis. Of ze ontstaan is niet moeilijk te voorspellen, maar wel waar. En dat geldt ook voor het optrekken van mist.”

Bio van Frank Duboccage

Meer Over:

Frank Duboccage